ELÉRHETŐSÉG

Cégnév: Pel-lett Kft.
Székhely:
1171 Budapest, Sáránd utca 44.

Telephely:
1173 Budapest, Összekötő utca 10.

Adószám: 22906272-2-42
Bankszámla:
OTP 11742575-20001986-000000

Email: iroda (kukac) pellett.hu
Telefon: Kókai István: +36307735538

A Pel-Lett Kft.

…a megújuló energiaforrás

Cégünk 2010. augusztusában alakult azzal a céllal, hogy lakossági és ipari célú pellet kazánok tüzelőanyag ellátását biztosítsa. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján több típusú tüzelő berendezést megismerve a bennük történő égési folyamatok figyelembe vételével választottuk azon pellet típusokat, amelyek ezek a tüzelő berendezések működését optimálisan kielégíti. Forgalmazunk kemény és puhafából készült pelletet ipari és lakossági A+N csúcs minőségben, de lehetőség van agri pelletre is. A vásárlók igényeit az égőfejek ismeretében szolgáljuk ki. A tüzelő berendezésekbe beszerelt égőfejek lehetnek hamuzó mechanikával ellátva. Ezek az égőfejek a nagyobb hamutartalmú pelletek égetésére nem érzékenyek, nehezebben tömődnek el, karbantartásuk kevesebb időt igényel, akár agri pellet tüzelésre is alkalmasak. A hamuzó mechanika nélküli pellet égőfejek általában a beáramló levegő segítségével tisztítják az égőfejet. Itt elvárt követelmény az alacsony hamutartalom. Ezekben a kazánokban, vagy pellet kandallókban a hamunak kevés helyet hagytak, sűrűbb a karbantartási és tisztítási igény.

Miért a pellet tüzelés mellet döntöttünk?

Első és legfontosabb előny az automatizálás lehetősége miatt megfelelő méretű tároló rendszer kiépítésével, szinte folyamatos üzemet tudunk létrehozni, mindig az aktuális igénynek megfelelően. Kényelmünket tovább fokozhatjuk, ha hamukihordó egységgel együtt telepítjük kazánunkat. Figyelembe véve, hogy a hamu a tizede a betáplált pelletnek, így a hamuzási feladatok jelentősen lecsökkennek. Termosztátról vezérelt berendezések a gázkazánok kényelmét, alacsonyabb tüzelőanyag költséggel hozzák el otthonunkba, minimális munka ráfordítással.

Második előny a pellet tüzelése szabályozott körülmények között történik. A lehető legtöbb energia kinyerése után távozik a füstgáz a berendezésekből. Ez többnyire 100-200 C fok között van, szemben a vegyes tüzelésű kazánokkal ahol ez 600 C fok is lehet. Az égés a lehető legtökéletesebb mivel a pellet nedvesség tartalma 6-8% és az égés során a levegő befúvó ventilátorok biztosítják az égéshez szükséges oxigént megfelelő légfelesleggel. Az égéstérből távozó füstgázok igen kis mértékben tartalmaznak éghető anyagokat. A pellet súlya mindig állandó csak a térfogata változhat, tehát a megvásárolt tüzelőanyag nem tartalmaz felesleges vizet, vagy egyéb nem éghető anyagokat.

Harmadik előny megújuló energiával állunk szembe, mert olyan növényekből készült, amelyek a levegőben található széndioxidot alakítják át növekedésük közben. Az általunk elégetett pellet bekerül egy körfolyamatba, amely nem növeli a széndioxid mennyiséget, mint a földgáz vagy a kőolaj. Hanem csak a növényekben megkötött szenet égetjük el újra!

Negyedik előny a beépített pelletkazánok rohamos fejlődésének köszönhetően a pellet forgalmazás kezd széles körben elterjedni. Ezáltal a tüzelőanyag ellátás a sorban épülő pellet gyáraknak köszönhetően biztonságossá vált, a pellet elhagyta a kispályát!

Ötödik előny a szilárd tüzelésű berendezésekkel szemben kevesebb fizikai munka, kevesebb tüzelőanyag mozgatás nagyobb hatékonysággal jár. A gáztüzelésű berendezésekkel szemben lakossági vonalon 35-40% költség megtakarítás várható, ipari környezetben 50% költség megtakarítás van.

Remélem sikerült betekintés nyújtani a pellet tüzeléssel kapcsolatban felmerülő kérdések szövevényébe, és egy tisztább kép alakult ki e bemutatkozó áttekintése után.

Tisztelettel: Pel-Lett Kft. vezetőség