Ismertető pellet kazánokról

Alternatíva épületek külön álló fűtésére az alábbi automata pellet kazánnal: internet kapcsolattal táv indítható, a szoba termosztát hőmérséklet beállítását tudjuk fel –le módosítani, hiba esetén e-mailt küld internetmodulon keresztül, ezen felül a kazán minden paramétere módosítható okos telefonról, laptopról bármikor tájékozódhatunk lakásunk fűtési rendszeréről.

A napi tartály mellé kiegészítő „B” tartályt is lehet tenni ami egy csigával betölti a pelletet a napi tartályba, egy érzékelő segítségével indítja a töltő csigát!

Kazántest 6 mm kazánlemezből készül, 3 huzamú füstelevezetés lehetővé teszi a minél alacsonyabb kilépő füstgáz hőmérsékletet. Kilépő füstgáz hőmérsékletre szabályozza az égőfej teljesítményét, mindig az optimális levegő tüzelő anyag arányt állítja be a tökéletes égéshez, ezt a „Z pid” vezérlő biztosítja minimális 20% tüzelő anyag megtakarítást eredményez a többi pelletkazánhoz képest, melyek nem rendelkeznek füstgáz érzékelős vezérléssel. Multi tűztér lehetővé teszi a tűzifával fűtést is. Kivehető hamutálca megkönnyíti a hamu eltávolítását. 1t pellet= 12-15 kg hamu.

Az égőfej kiképzésének köszönhetően biztosítja a tüzelő anyag tökéletes égését, minimális káros anyag és szilárdanyag kibocsájtása mellet. Minimum 10% oxigén felesleg az égés folyamán. Megfelelő visszatérő vízhőmérséklet esetén elkerülhető a korom, kátrány képződés, valamint az égőtéren belüli kondenzáció is 25% tüzelőanyag megtakarítás érhető el! A kazán alkalmas magasabb hamutartalmú agri pellet tüzelésrere is, valamint meggymag, cseresznyemag, száraz borsó, lencse, kukorica, dióhéj. A hamukihordó rendszer biztosítja a folyamatos égőfej tisztítását.

Garancia 4 év a kazántestre, 2 év a vezérlés, pellet csiga motor, ventilátor, hamukihordó motor.

Minimum 50% olcsóbb üzemeltetés a hagyományos gázfűtéssel szemben!

Időjárás követő szabályozás automatikusan emeli a kazán hőfokot. Késleltetett teljesítményfelfutás. Az elektronikus láng moduláció folyamatos energia megtakarítás és emelt szintű komfort biztosítása mellett képes a fűtővíz, valamint a használati meleg víz hőmérsékletének megfelelő szabályozására. A maximális teljesítményt rögzítetten tíz perc elteltével éri el, ezáltal csökkentve a ki-bekapcsolások számát, növelve a hőcserélő élettartamát.

Digitális kezelőfelület. A digitális kezelőfelület biztosítja az Sas Bio Multi pellet fűtő kazán egyszerű kezelhetőségét, könnyedén beállítható a hőmérséklet, illetve az egyéb paraméterek. A kijelző ábrák és kódok segítségével tájékoztat az aktuális üzemmódról és az esetleges hibákról. A vezérlés 5C fokos túlfűtéssel biztosítja a felgyújtási időből kieső teljesítmény pótlását.

SAS KAZÁNCSALÁD

BIO EFEKT

14-46 kW

BIO COMPACT

10-25 kW

BIO SPARK

12-36 kW

BIO SOLID

14-48 kW

KAZÁN KIEGÉSZÍTŐK

ST -505 Internet modul

Kapcsolat a kazánnal számítógép, táblagép, okostelefonnal, (ST-450 Z-pid esetén) a grafikus ábrán láthatóak az alábbi hőmérsékletek Kazán hőfoka, beállított hőfoka, HMV hőfoka, beállított hőfoka ezekállíthatóak, füstgáz hőmérséklet, külső hőmérséklet, ventilátor % teljesítménye, üzem kijelzés, grafikonos hőmérséklet kijelzés 24 órára visszamenőleg. (ST-580 Z-pid esetén) további lehetőségek a vezérlő komplett menüsorába belépés és értékek módosítása, a grafikonos hőmérséklet kijelzés több hónapra visszamenően kikereshető.

ST-280 Színes Szobatermosztát

Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat a kazánnal, ST 580 Z-pid vezérlő esetén begyújtás és kilotás a termosztátról is vezérelhető, St 450 Z-pid esetén a kazán saját maga vezérli a begyújtást illetve a kioltást. A temosztátról az alábbi információk olvashatóak le. Aktuális szobahőmérséklet, beállított szobahőmérséklet, aktuális kazán hőmérséklet, beállított kazán hőmérséklet, aktuális HMV hőmérséklet, beállított HMV hőmérséklet, aktuális füstgáz hőmérséklet, aktuális külső hőmérséklet, aktuális idő, beállított ébresztés, kazán hőmérséklet függvény, HMV hőmérséklet függvény, aktuális szelep állás és hőmérséklet, a szobatermosztátról nem csak a szoba hőmérséklet állítható hanem a kazán és HMV hőmérséklet is. Továbbá lehetőség van tüzelőanyag töltöttségi szint kijelzésre (ST 580 Z-pid vezérlő esetén).