Skip to main content

Ismertető pellet kazánokról

Alternatíva épületek külön álló fűtésére az alábbi automata pellet kazánnal: internet kapcsolattal táv indítható, illetve a szoba termosztát hőmérséklet beállítását tudjuk fel –le módosítani, hiba esetén e-mailt küld internetmodulon keresztül, ezen felül a kazán minden paramétere módosítható okos telefonról és laptopról bármikor tájékozódhatunk lakásunk fűtési rendszeréről.

pellet, pellet kazán

A napi tartály kiegészíthető egy nagyobb kapacitású tartállyal is akár, amelyből a pellet behordócsiga segítségével kerül a megfelelő helyre, így csökkentve a feltöltés gyakoriságát.

A kazántest 6 mm-es kazánlemezből készül. A 3 huzamú füstelvezetés lehetővé teszi a minél alacsonyabb kilépő füstgáz hőmérsékletet. Adatainak segítségével szabályozza az égőfej teljesítményét, az optimális levegő-tüzelőanyag arányt beállítva a tökéletes égéshez. Ennek eredményeképpen 20% tüzelőanyag takarítható meg a többi füstgáz vezérléssel nem rendelkező pelletkazánokhoz képest. A multi tűztér (egyes típusoknál) lehetővé teszi a tűzifával fűtést is. 1t pellet elégetése 12-15 kg hamut eredményez, ennek eltávolítását a kivehető hamutálca megkönnyíti.

Az eredmény

Akár 35-40 %-al olcsóbb üzemeltetés a hagyományos gázfűtéssel szemben!

Az égőfej kiképzésének köszönhetően biztosítja a tüzelő anyag tökéletes égését, a minimális káros anyag és szilárdanyag kibocsátása mellet.

Megfelelő visszatérő vízhőmérséklet esetén elkerülhető a korom, illetve a kátrány képződés, valamint az égőtéren belüli kondenzáció is, emellett akár 25 % tüzelőanyag megtakarítás érhető el. A kazán alkalmas magasabb hamutartalmú agripellet, valamint meggymag, cseresznyemag, száraz borsó, lencse, kukorica és dióhéj tüzelésére is. A hamukihordó rendszer biztosítja az égőfej folyamatos tisztítását.

4

Garancia a kazántestre

2

Garancia a vezérlésre, pellet csiga motorra

2

Garancia a ventilátorra, hamukihordó motorra

Időjárás követő szabályozás

Az érzékelő automatikusan emeli a kazán hőfokot. Késleltetett a teljesítményfelfutás. Az elektronikus lángmoduláció folyamatos energiamegtakarítás és emelt szintű komfort biztosítása mellett, képes a fűtővíz, illetve a használati melegvíz hőmérsékletének megfelelő szabályozására. A maximális teljesítményt rögzítetten tíz perc elteltével éri el, ezáltal csökkentve a ki-bekapcsolások számát, valamint növelve a hőcserélő élettartamát.

Digitális kezelőfelület

A digitális kezelőfelület biztosítja az SAS BIO MULTI pelletkazán
egyszerű kezelhetőségét, könnyű hőmérséklet beállítást, illetve az egyéb paraméterek. A kijelző ábrák és kódok segítségével tájékoztat az aktuális üzemmódról, valamint az esetleges hibákról. A vezérlés 5 °C túlfűtéssel biztosítja a felgyújtási időből kieső teljesítmény pótlását.

Sas kazán

Termékek

SAS Kazán kiegészítők

ST-280 Színes Szobatermosztát

Vezeték nélküli kapcsolat a kazánnal. A termosztátról az alábbi információk olvashatóak le:

– szobahőmérséklet, beállított szobahőmérséklet;
– kazán hőmérséklet, beállított kazán hőmérséklet;
– aktuális HMV (használati melegvíz) hőmérséklet, beállított HMV hőmérséklet;
– füstgáz hőmérséklet,
– külső hőmérséklet,
– idő,
– beállított ébresztés,
– kazán hőmérséklet függvény,
– HMV hőmérséklet függvény,
– aktuális szelep állás és hőmérséklet.

A szobatermosztátról nem csak a szoba hőmérséklete változtatható, hanem a HMV-, illetve a fűtésivíz hőmérséklete is